Rode bieten
Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Rode bieten zorgen voor betere gezondheid en platte buik + Recept

Rode bieten, en het sap van rode bieten zijn super gezond. Ze zijn een belangrijke bron van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen waaronder vooral vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels. Dat werd aan de hand van talrijke onderzoeken, al meermaals wetenschappelijk bewezen.

Rode bieten passen dan ook in ieder gezond eetpatroon. Ook als je iets aan je overgewicht wilt doen. 

Wat doen rode bieten en rode bietensap met onze gezondheid, en hoe kunnen we ze best gebruiken?

Dankzij al hun gezonde ingrediënten hebben rode bieten en rode bieten sap een positieve invloed op onze gezondheid. Ze passen zonder twijfel in ieder gezond eetpatroon, ook als je gezond en makkelijker wilt afvallen.

Rode bieten stimuleren de werking van onze lever en nieren, en zijn  zo sterk vochtafdrijvend. Lever en nieren zijn onze belangrijkste organen om ons lichaam tijdig te zuiveren van alle mogelijke giftige afvalstoffen. Deze zijn vooral het resultaat van onze ongezonde voeding en van de vele lichaamsprocessen die constant in ons lichaam plaats vinden.

Een zuiver lichaam, met weinig of geen afvalstoffen, zal meer opgeslagen lichaamsvet verbranden.

Rode bieten zijn tevens een belangrijke bron van ijzer. Daardoor zijn ze in staat ook onze bloedlichaampjes tijdig te reinigen. Deze bloedlichaampjes hebben een belangrijke invloed op onze gezondheid, en kunnen zelfs lichaamsvet opnemen. Als gevolg van hun reinigende functie wordt dit opgeslagen lichaamsvet tijdig afgebroken en uit ons lichaam verwijderd.

Meer opgeslagen lichaamsvet verwijderen door Rode bieten te eten en rode bieten sap te drinken, wordt tevens mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van chloor. Chloor stimuleert de werking van  ons lymfesysteem, waardoor ook langs deze weg meer vet uit ons lichaam wordt verwijderd.

Rode bietensap vergroot tegelijk ons uithoudingsvermogen en geeft ons meer energie. Dat maakt rode bieten erg populair bij duursporters, en helpt vooral bij veel voorkomende huidaandoeningen waaronder vooral jeugdpuistjes, acne, eczeem en psoriasis.

Maximaal vet verbranden en makkelijker afvallen door meer lichaamsvet te verbranden

Soep makenWil je meer vet verbranden en sneller afvallen?  Dan moet je naast gezond eten met de juiste voeding, ook meer opgeslagen lichaamsvet verbranden. En dan is het Vet Verliezen 1.0 Programma zeker iets voor jou.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

Wat maakt rode bieten zo gezond?

Rode bieten zijn rijk aan nitraat. Dit stofje vinden we ook in vele groenten waaronder vooral alle soorten sla, en groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie, broccoli, waterkers en selderij.

Nitraat verbetert de zuurstofopname door onze lichaamscellen.

Dat zorgt voor vele voordelen. Door een betere zuurstoftoevoer kunnen we betere prestaties leveren. Daarnaast werkt het preventief tegen levensbedreigende hart- en vaatziekten, tegen aderverkalking, en tegen verschillende soorten veel voorkomende en agressieve kankers. Rode bieten remmen tevens de werking van (kwaadaardige) tumoren.

Rode bieten zijn vooral rijk aan:

leefnugezonderbuttonGROENEVVitaminen: waaronder vitamine A, B1, B2, B6 en C

leefnugezonderbuttonGROENEVMineralen: en dan vooral calcium, natrium, magnesium, fosfor, ijzer en foliumzuur

De vele voordelen van rode bieten en rode bietensap op een rijtje:

leefnugezonderbuttonGROENEVStimuleren onze vetverbranding: waardoor we makkelijker gewicht verliezen

leefnugezonderbuttonGROENEVVergroten onze sportieve prestaties: dankzij de aanwezigheid van nitraat. Dit mineraal zorgt er immers voor dat onze bloedvaten wijder worden. Zo krijgen onze spieren extra zuurstof, waardoor onze vetverbranding; wordt gestimuleerd en we makkelijker afvallen

leefnugezonderbuttonGROENEVZorgen voor meer energie: en maken dat we ons fitter, energieker, vitaler en beter in ons vel voelen dan ooit

leefnugezonderbuttonGROENEVHelpen tegen hoge bloeddruk: amper 24 uur na het drinken van rode bietensap, neemt een hoge bloeddruk af

leefnugezonderbuttonGROENEVHelpen aderverkalking voorkomen: waardoor ons risico op een hartaanval aanzienlijk verkleint

leefnugezonderbuttonGROENEVZorgen voor extra bloedtoevoer naar onze hersenen: omdat rode bieten sap onze aderen wijder maken, komt er ook meer bloed in je hersenen. Dit kan dementie vertragen of zelfs voorkomen

leefnugezonderbuttonGROENEVHelpen tegen bloedarmoede: rode bieten zijn rijk aan ijzer, een mineraal dat zorgt voor de extra aanmaak van rode bloedlichaampjes, die bloedarmoede voorkomen.

leefnugezonderbuttonGROENEVZuiveren ons lichaam: van alle mogelijke giftige afvalstoffen. Een zuiver lichaam verbrandt meer vet, en valt makkelijker af

leefnugezonderbuttonGROENEVVertragen ons natuurlijk verouderingsproces: dankzij de aanwezigheid van sterke antioxidanten. Die zijn ons sterkste wapen tegen de vrije radicalen, die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen

leefnugezonderbuttonGROENEVHelpen tegen vele huidaandoeningen: zoals jeugdpuistjes, acne, eczeem, en psoriasis

Salade van rode bieten, veldsla en fetakaas 

leefnugezonderbuttonGROENEVDe ingrediënten voor de rode bieten: 1 kilo kleine rode bieten, 1 fles rode wijn, 15 centiliter rode wijnazijn, 1 stuk steranijs, 2 eetlepels roze peper

leefnugezonderbuttonGROENEVDe ingrediënten voor de vinaigrette: 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels frambozenazijn, 75 milliliter olijfolie, 6 peultjes kardemom, peper en zout

leefnugezonderbuttonGROENEVDe ingrediënten voor de salade: 300 g veldsla, 3 eetlepels ongeroosterde cashewnoten, en 1 sjalot of wat rode ui

leefnugezonderbuttonGROENEVVoor de afwerking: 400 g feta

De bereiding

Van de rode bieten:

  • Was de rode bieten onder stromend water en doe ze in een kookpot.
  • Schenk de rode wijn en de rode wijnazijn in de pot.
  • Kneus de droge roze peper in een vijzel en doe deze samen met het steranijs in de pot.
  • Zet het deksel op de pot, breng de bieten aan de kook en laat ze zo’n 45 minuten garen op een matig vuur (de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de bietjes).

Van de vinaigrette:

  • Neem een mengschaal en doe er de mosterd in, samen met de honing en de frambozenazijn.
  • Kneus de kardemompeultjes en haal er de zwarte zaadjes uit. Doe de kardemomzaadjes in de vijzel en stamp ze fijn. Voeg de kruiden toe aan de vinaigrette.
  • Bind de vinaigrette met olijfolie. Schenk de olie erbij terwijl je stevig roert met een garde.
  • Kruid de vinaigrette met wat peper van de molen en een snuifje zout.

Van de salade:

  • Doe de cashewnoten in een vuurvast schaaltje en rooster ze kort onder de grill (of rooster ze in een hete pan). Hou ze goed in de gaten, want het is een kwestie van minuten.
  • Spoel de veldsla onder koud stromend water. Laat de sla uitlekken en pluk de blaadjes wat los.
  • Snij de sjalot (of wat rode ui) in ultrafijne (halve) ringen.

De afwerking:

  • Schil de gare rode bieten. Draag eventueel een latex handschoen, want de kleurstof van de bieten kan je een stel rode handen bezorgen. Snij de bieten vervolgens in partjes en laat ze verder afkoelen.
  • Snij de fetakaas in kubusjes (ong. 100 g per persoon).
  • Doe de geroosterde cashewnoten in de vijzel en stamp ze in grove stukken.
  • Leg op elk bord een flinke portie veldsla, met daartussen partjes rode biet. Strooi er wat fijne ringen sjalot over en schik er de stukjes feta op. Strooi ook wat van de cashewnoten over de sla en werk af met een flinke lepel vinaigrette.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]vetverliezenbanner[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com