Maar is chlorofyl echt zo gezond en wat kan het dan voor jouw gezondheid betekenen?
Chlorofyl is beter bekend als bladgroen of de groene bladkleurstof van planten die zich in de bladgroenkorrels bevinden. Hoe meer chlorofyl een plant bevat hoe meer licht planten opnemen. Die natuurlijke energie wordt door de plant omgezet in chemische energie. Die is nodig voor de fotosynthese van de plant. Fotosynthese is een natuurlijk proces waarbij lichtenergie, vooral van de zon, wordt gebruikt om koolstofdioxide en water om te zetten in glucose en zuurstof (O2). Dit proces vindt plaats in de bladeren van planten. Glucose of doodgewone suiker geven planten de nodige energie. Alle groene planten bevatten chlorofyl, de ene duidelijk meer dan de andere.
[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en makkelijker afvallen![/fusion_button]
De hoogste concentratie aan chlorofyl of bladgroen vind je in:
- Zeewier, algen, kelp, chlorella en spirulina
- Alle soorten grassen: en zeker tarwegras
- Planten
- Struiken
- Bloemen
- Bladeren van bloemen
- Groene bladgroenten: we denken dan in de erste plaats aan spinazie, sla, andijvie, broccoli, alle groene koolsoorten, bloemkool, Chinese kool, sperziebonen en spruiten
- Onbewerkte noten, zaden, noten en pitten: die zijn ongezouten, niet geroosterd en ongebrand
Om genoeg van deze plantaardige stof binnen te krijgen eet je best dagelijks een portie rauwe groenten.
[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en makkelijker afvallen![/fusion_button]
Chlorofyl zorgt voor een goede spijsvertering en maakt het weer base
Onze organen zijn base of zuur zijn. Een base omgeving zorgt voor een betere gezondheid van onze organen dan een zure. Onze hedendaagse voeding met weinig gezonde voedingsstoffen en veel toegevoegde suikers en ongezonde vetten is vaak erg zuur. Naast vlees is dat vooral het geval met bijvoorbeeld granen en eieren. Om ons lichaam in evenwicht te brengen is het eten van veel groenten (500 gram perdag) en maximaal drie verschillende stukken fruit belangrijk. Bladgroen bevat magnesium, een mineraal dat ons het zuur-basegehalte op een gezond niveau houdt.
Chlorofyl zuivert en beschermt onze darmen en lever
Deze stof wordt moeilijk door ons lichaam opgenomen omdat een belangrijk aantal bestandelen alleen in vet oplosbaar zijn. Dat is positief voor onze spijsvertering en vooral voor onze lever en darmen die zo worden gereingd van alle giftige afvalstoffen. Op die manier vormt er zich immers een beschermlaag tegen de vrije radicalen en andere kankerverwekkende stoffen, vooral afkomstig uit rood en bewerkt vlees. Deze beschermlaag vormt zich in onze ingewanden en is in staat om toxische afvalstoffen te neutraliseren en onschadelijk te maken.
Chlorofyl versterkt ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand
Wetenschappers zijn er ook van overtuigd dat chlorofyl niet alleen ons immuunsysteem versterkt maar tegelijk ook voor een hogere natuurlijke weerstand zorgt. Daardoor verkleint aanzienlijk ons risico op veel voorkomende aandoeningen waaronder vooral verkoudheden, griep en bronchitis.
[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en makkelijker afvallen![/fusion_button]
Chlorofyl beschermt tegen bloedarmoede
Seafood en vooral de vele soorten algen, zeewier en chlorella verkleinen je kans op het ontwikkelen van bloedarmoede. Ben je regelmatig moe en heb je een gebrek aan energie dan kan een tekort aan rode bloedcellen daarvan de oorzaak zijn. Door je chlorofylvoorraad aan te vullen op een natuurlijke manier kun je hieraan verhelpen. Naast relatief veel chlorofyl is chlorella ook rijk aan andere gezonde voedingsstoffen zoals:
Vitaminen: vooral vitamine A, B1, B2, B3 en B6, C, D en Foliumzuur
- Mineralen: zoals calcium, fosfor, ijzer, jodium, magnesium en zink
- Voedingsvezels
- Eiwitten
- Sterke antioxidanten
Conclusie: chlorofyl of bladgroen hoort thuis in ieder gezond eetpatroon
Chlorofyl is een natuurlijke en plantaardige stof die past in een gezond voedingspatroon en voor heel wat gezondheidsvoordelen zorgt. Daartegenover staan geen belangrijke nadelen of bijwerkingen. Chlorofyl wordt door iedereen goed verdragen. Voeding rijk aan chlorop-fyl zoals groene bladgroenten en onbewerkte noten, zaden en pitten zijn geschikt voor iedereen, zelfs voor diabetici. En omdat ze naast alle gezonde ingrediënten ook grote hoeveelheden voedingsvezels bevatten helpen ze ons zelfs om meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker af te vallen.